Bruikleenovereenkomst Thuiswerkplekfaciliteiten
Artikel 1
Werkgever stelt aan werknemer thuiswerkplekfaciliteiten ter beschikking. Voor het aanvaarden ofwel in gebruik nemen van de door werkgever ter beschikking gestelde producten is werknemer verplicht deze bruikleenovereenkomst te accorderen voor het definitief bestellen van de producten op www.thuiswerkplek.nl.
Artikel 2
1. De werknemer aan wie thuiswerkplekfaciliteiten ter beschikking gesteld wordt, krijgt deze bruikleenovereenkomst als aanvulling op zijn thuiswerkovereenkomst.
2. Werkgever stelt de thuiswerkplekfaciliteiten conform de bestelling (hierin staan de diverse product faciliteiten benoemd) in de website van thuiswerkplek.nl beschikbaar voor zakelijk gebruik.
3. In principe wordt de bruikleenovereenkomst aangegaan voor de duur van de thuiswerkovereenkomst. Wanneer de situatie hiertoe aanleiding geeft, wordt deze periode herzien. Het is werknemer niet toegestaan de thuiswerkplekfaciliteiten te verhuren dan wel uit te lenen aan derden.
Artikel 3
1. Schade aan de thuiswerkplekfaciliteiten in welke vorm en door welke oorzaak dan ook, dient per direct te worden gemeld aan werkgever.
2. In geval van schade door derden aan of//diefstal van de thuiswerkplekfaciliteiten zal werknemer zo mogelijk door de politie daarvan een proces-verbaal laten opmaken en zorgen voor getuigen(verklaringen). Indien de verzekeraar op grond van het ontbreken van een proces-verbaal en/of andere door de werknemer redelijkerwijze te verstrekken gegevens/bewijzen niet tot vergoeding van de schade mocht overgaan, is werknemer daarvoor verantwoordelijk.
3. Schade die is ontstaan door oneigenlijk gebruik van de thuiswerkplekfaciliteiten of als gevolg van nalatigheid of ondeskundig gebruik zijn voor rekening van werknemer voor zover deze niet door de garantie en/of verzekeringsmaatschappij worden vergoed.
Artikel 4
De bruikleenovereenkomst eindigt:
1. indien werknemer zijn verplichtingen uit hoofde van deze overeenkomst niet tijdig of niet naar behoren nakomt; werkgever kan deze overeenkomst dan onmiddellijk beëindigen, onverminderd het recht van werkgever op schadevergoeding;
2. op het tijdstip dat de arbeidsovereenkomst en/of thuiswerkovereenkomst tussen werkgever en werknemer wordt beëindigd om welke reden dan ook;
3. indien er sprake is van een ernstige overtreding of misdrijf van de zijde van werknemer; dit ter beoordeling van werkgever;
4. Indien de Bruikleenovereenkomst wordt beëindigd door een van bovenstaande redenen, betekent dit dat werknemer in overleg met werkgever de beschikbaar gestelde bruikleenmiddelen dient in te leveren.
Artikel 5
1. Werkgever behoudt zich het recht voor deze Bruikleenovereenkomst eenzijdig tussentijds te wijzigen. Werkgever zal werknemer op de hoogte stellen van wijzigingen indien van toepassing.
2. Voorgaande bruikleenovereenkomsten m.b.t. thuiswerkplekfaciliteiten komen hiermee te vervallen.
3. Situaties waarin de regeling niet voorziet zullen in goed overleg tussen werkgever en werknemer worden opgelost.